Tort cu morcovi si crema de mascarpone - de la Iulian
Instructiuni
Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc si isi maresc volumul. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea. Adugam galbenusurile pe rand si amestecam usor, de jos in sus, apoi adaugam uleiul si laptele batut. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Adaugam zaharul cu aromele. Punem morcovul ras si amestecam usor apoi adaugam nucile tocate si amestecam pana la omogenizare.
Turnam aluatul in tava de copt tapetata si il coacem in cuptorul preincalzit timp de 50-60 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata lasam blatul sa se raceasca pe un gratar minim 4 ore.
Mixam frisca cu zahar pana se intareste, apoi amestecam mascarpone cu zahar pudra si ciocolata alba. Adaugam frisca cremei de mascarpone, omogenizam crema si o dam la rece pana la asamplarea tortului.
Pregatim siropul fierband toate ingredientele pana se topeste zaharul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Taiem blatul, il nivelam, apoi il insiropam usor.
Punem crema intre straturi pastrand o parte pentru a-l imbraca, apoi il decoram dupa preferinta.
Ingrediente
3 oua
100 g zahar
1 lingurita zahar vanilinat
1 lingurita esenta portocale
100 ml ulei
50 ml lapte batut
200 g faina
1 lingurita de cacao
1 lingurita praf de copt
100 g morcov ras fin
100 g nuci tocate
Pentru crema
200 ml frisca lichida
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
1 ciocolata alba
2 linguri lapte
Pentru sirop
100 g zahar
100 ml apa
1 pastaie vanilie
Produse folosite in aceasta reteta
5,67 Lei
(TVA inclus)
Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...
2,05 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...
0,29 Lei
(TVA inclus)
Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...
1,86 Lei
(TVA inclus)
Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...