Tort cu biscuiti digestivi - de la Sweets and others
Promo
Instructiuni
Mod de lucru:
- Zdrobim 500 gr biscuiti, ii punem intr-un bol incapator si adaugam 50 gr alune de padure si 50 gr fistic.
- Intr-o cratita punem 150 gr zahar pudra, 50 gr cacao si 200 ml apa, punem pe foc pana zaharul se topeste
- Adaugam 120 gr unt si lasam pe foc pana fierbe 4-5 min
- In siropul de cacao format adaugam esenta de vanilie si de migdale, amestecam si turnam peste biscuitii zdrobiti
- Uniformizam cu o spatula toata compozitia pana ce biscuitii au absorbit tot lichidul
- Pe o farfurie punem un inel de tort cu diametrul intre 20-22 cm, iar in interiorul inelului punem o folie de acetofan sau o folie de aluminiu pentru a inlatura mai usor inelul dupa racire
- Turnam compozitia in interiorul inelului si o nivelam bine cu ajutorului unui pahar
- O dam la rece pentru 1h
- Intre timp preparam glazura de ciocolata
- Intr-un bol punem 100 gr ciocolata cu 50% cacao peste care turnam 100 ml frisca lichida fierbinte si amestecam pana ce toata ciocolata s-a topit
- Scoatem tortul din frigider si turnam glazura de ciocolata pe care o nivelam cu ajutorul unei spatule
- Dam la rece pentru 30 min, apoi decoram cu fulgi de cocos, biscuiti, fistic, nuci etc.
- Aceasta reteta poate fi realizata si sub forma de cilindru si veti obtine un salam de biscuiti, sau intr-o forma dreptunghiulara pentru niste batoane de ciocolata cu nuci.
Ingrediente
500 gr biscuiti digestivi / petit beurre
50 gr fistic
50 gr alune de padure
150 gr zahar pudra
50 gr cacao
200 ml apa
120 gr unt
1 lingurita esenta de vanilie
½ lingurita esenta de migdale
100 gr ciocolata 50% cacao
100 ml frisca lichida
Produse folosite in aceasta reteta
5,67 Lei
(TVA inclus)
Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...
2,05 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...
2,05 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...
2,39 Lei
(TVA inclus)
Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...