Tartă cu cremă de vanilie și fructe - de la Georgiana
Instructiuni
Mod de preparare
Aluat
În bolul mixerului punem făina, sarea, zahărul pudră și untul cubulețe. Amestecăm în reprize scurte. Când aluatul are textură nisipului, adăugăm oul întreg. La nevoie mai adăugăm o lingura de apă rece și formăm un aluat. Punem aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe o suprafață cu făină în formă de cerc. Acoperind forma de tartă cu acest aluat. Cu ajutorul unei furculițe perforam din loc în loc toată suprafața. Se coace în cuptorul preîncălzit până devine aurie.
Cremă de vanilie
Într-o cratiță încăpătoare punem laptele la încălzit dar fără să dea în fiert. Într-un bol mixam gălbenușurile, zahărul, amidonul, sarea și vanilia până obținem o cremă deschisă la culoare. Adăugăm treptat laptele fierbinte. Mutam totul în cratița în care a fost laptele și lăsăm pe foc, amestecând continuu, pana obținem o cremă densă. Crema se muta într-un bol, se acoperă cu folie alimentara și se lasă la răcit. Înainte de folosire, crema se amestecă un pic cu mixerul.
Montaj
Punem crema de vanilie în aluatul de tartă și decoram cu fructe de pădure
Ingrediente
Aluat
- 250 gr făină
- 125 gr unt
- un praf de sare
- un ou
- 90 gr zahăr pudră
Cremă
- 500 ml lapte
- 6 gălbenușuri
- 150 gr zahăr
- 30 gr amidon
- vanilie
- un praf de sare
Fructe de pădure