Salam de biscuiți - de la Oana
Instructiuni
mod de preparare:
untul se încălzește și se freacă cu biscuiți apoi adaug cacao, 100 ml lapte,nuci prăjite și stafide, 2 -3 linguri rom si zahar pudra rulez și pun la rece.
stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă şi se stropesc cu rom, apoi se lasă la macerat.
biscuiţii se zdrobesc astfel încât să se obţină bucăţi mici de aproximativ 1 cm, iar rahatul se taie cubuleţe mici.
într-un vas se pregătește un sirop din zahăr şi lapte, apoi se adaugă untul şi cacao. se amestecă bine până se omogenizează şi se lasă să se răcească. se amestecă biscuiţii pisaţi, rahatul, stafidele şi nucile tocate. dacă se obţine o compoziţie prea tare se mai adaugă o lingură de rom, iar dacă este prea moale se mai adaugă 2-3 biscuiţi pisaţi. totul se pune pe o foaie alimentară pudrată cu zahăr sau cacao şi se formează un sul gros, foarte compact, de 5-6 cm. se păstrează la rece 3-4 ore, apoi se taie felii și se poate servi.
Ingrediente
500 g biscuiţi simpli
100 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
300 g rahat
300 g nuci
50 g stafide
2-3 linguri rom
3 linguri cacao
1 linguriță de coajă de lămâie sau de portocale
1 linguriță zahăr pudră sau cacao