Red cake - de la Ramona Elena

Promo

Instructiuni

Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se bat albușurile cu zahărul, până se obține o spumă consistentă, separate, se amestecă gălbenușurile cu esența și laptele. 
Se amestecă cele 2 compoziții și se adaugă treptat făina, colorantul și esența de copt Coseli. 
Se dă la cuptor până se obține un blat ușor auriu. Se lasă la răcit, apoi se taie în două straturi blatul, se așează primul blat, se însiropează, ungem cu frișcă sau o cremă la alegere, se pun banane și cireșe peste cremă, apoi se așează cel de-al doilea blat și repetăm pașii anteriori.

Se lasă la frigider pentru circa 2 ore, după care se poate servim.

Ingrediente

3 ouă
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
6 linguri de faina
6 linguri de lapte
esență
2 picături esență de copt
Frișcă
Colorant alimentar roșu
praf de copt

Produse folosite in aceasta reteta

4,92 Lei
(TVA inclus)

Esentele de copt reprezinta o varianta moderna cu aplicatii foarte largi ...

0,29 Lei
(TVA inclus)

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...

1,82 Lei
(TVA inclus)

Confera produselor de cofetarie si patiserie un aspect caracteristic.Am gandi ...