Prajitura Vis de vara - de la Alina

Promo

Instructiuni

Albusurile se bat spuma tare, se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, esenta de vanilie, sarea si la final faina alba amestecata cu cacao.
Eu am facut sub forma de tort acesta reteta ,se poate face si in tava potrivita .Se da la cuptor la 160 gr aproximativ 20 de minute.

Crema:
200 ml frisca (se bate separat )
3 albusuri de ou (se bat spuma tare la care se adauga 3 lg zahar pudra )
3 lingurite gelatina (inmuiate bine in apa calduta )
esenta de vanilie Coseli
Glazura:
1 plic budinca vanilie + 500 ml suc de portocale
(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, in loc de lapte se pune suc + 2 - 3 lg zahar
Montare:
Blatul de cacao se lasa sa se raceasca complet. Se ia o farfurie intinsa sau un platou ,se pune forma de la tort, blatul, se insiropeaza (nu foarte mult ), se intinde crema uniform si se da la rece cateva ore.
Se pune deasupra budinca dar dupa ce crema este tare si budinca sa fie numai calduta .Se lasa la rece din nou pana se intareste. Se decoreaza dupa gustul fiecaruia. Eu am les putina frisca batuta + colorant alimentar si bomboane colorate.
Pofta buna si spor la gatit!

Ingrediente

Blat:
5 oua
5 lg zahar
3 lg faina alba
2 lg cacao Coseli
un varf cutit praf de copt Coseli
un varf cutit sare
Esența de vanilie (de copt)
Esent de rom (de copt)
Crema și Glazura:
200 ml frisca (se bate separat )
3 albusuri de ou (se bat spuma tare la care se adauga 3 lg zahar pudra )
3 lingurite gelatina (inmuiate bine in apa calduta )
esenta de vanilie Coseli
1 plic budinca vanilie + 500 ml suc de portocale

Produse folosite in aceasta reteta

5,67 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

4,92 Lei
(TVA inclus)

Esentele de copt reprezinta o varianta moderna cu aplicatii foarte largi ...

4,92 Lei
(TVA inclus)

Esentele de copt reprezinta o varianta moderna cu aplicatii foarte largi ...

2,05 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...