Prajitura Parlament - de la Ancuta

Promo

Instructiuni

Mod de preparare:
Pregatim cafeaua espresso prin fierberea unei cantitati de apa de 300 de ml, la care adaugam cele 5 linguri de cafea si mai dam o data in fiert, o lasam la racit, pana o folosim. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern.
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma tare. Adaugam 200 gr din zahar, treptat, si amestecam pana se topeste si se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam esenta de vanilie. Peste compozitia obtinuta, adaugam nuca macinata si amestecul de faina cu praf de copt, urmand sa amestecam ulterior usor cu o spatula.
Miezul de nuca il prajim in tigaie si apoi il punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Peste el, adaugam compozitia obtinuta in pasul 2 si dam la cuptorul preincins la 170°C pentru 25 de minute. Dupa ce blatul este copt, il scoatem din cuptor si indepartam hartia de copt. Lasam la racit.
Incalzim 200 ml de frisca lichida, pana aproape de punctul de fierbere, dupa care o adaugam peste ciocolata amaruie rupta in bucati mici. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se pune peste blat, pe partea cu miezul de nuca.
Biscuitii se trec prin cafeaua amestecata cu esenta de rom si se pun peste blatul glazurat, dupa care dam prajitura la frigider pentru o ora.
Intre timp, punem intr-un bol galbenusurile impreuna cu 100 gr de zahar si le mixam timp de 2-3 minute. Separat, punem o cratita cu apa la incalzit, deasupra careia vom pune bolul cu compozitia de mai sus, amestecand incontinuu cu ajutorul unui tel pana la ingrosare. Dam compozitia de pe aburi si lasam sa se raceasca.
Separat, batem frisca lichida ramasa pe care o incorporam ulterior, treptat, in compozitia obtinuta la pasul 6. Mixam in jur de un minut. O punem peste blatul care a stat la frigider si ornam dupa cum dorim. Se lasa la frigider aproximativ o ora, dupa care se poate servi.

Ingrediente

300 gr miez de nuca
100 gr nuca macinata
300 gr zahar
60 gr faina
5 ml esenta de vanilie
7 gr praf de copt
praf de sare
200 gr ciocolata amaruie
700 ml frisca lichida
100 gr biscuiti
5 linguri cafea espresso
300 ml apa
5 ml esenta de rom
10 gr unt
7 buc ou

Produse folosite in aceasta reteta

2,05 Lei
(TVA inclus)

Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...

2,05 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

0,29 Lei
(TVA inclus)

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...