Tort cu crema de nes si menta - de la Octavia

Promo

Instructiuni

PREPARARE BLAT :
Separam cele 6 oua si batem bine albusele cu un praf de sare, punem zaharul si cand avem o spuma tare adaugam galbenusele , apoi la final faina cernuta impreuna cu cacaoa pentru a nu ramane cocoloase si amestecam prin rasturnare cu o lingura. Compozitia o rasturnam intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit , la 180 grade C pana se rumeneste usor , cam 30 min .
BLAT COCOS :
Batem bine albusele cu un praf de sare, adaugam zaharul si cand avem o spuma tare adaugam fulgii de cocos impreuna cu faina si amestecam usor cu o lingura. Rasturnam compozitia intr-o tava identica cu cea pt primul blat si coacem 30-35 min in cuptorul preincalzit .
CREMA :
Galbenusele ramase de la blatul cu cocos le mixam bine cu zahar . Nesul se amesteca cu apa fierbinte si se adauga peste crema de galbenuse. Punem vasul cu crema pe alt vas cu apa si asezam pe foc pt a fierbe pe baie de aburi si amestecam continuu, ca sa obtinem o crema groasa pe care o lasam apoi sa se raceasca. Dupa ce se raceste crema o amestecam usor cu mascarpone si mixam doar cat sa devina pufoasa.
SIROP :
Punem la fiert ca sa facem cele doua siropuri , apoi le lasam la racit .
GLAZURA :
Punem pe foc frisca lichida si ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Taiem blatul cu cacao in doua foi egale si punem una dintre foi pe platou, apoi stropim cu sirop cu esenta de rom. Impartim crema in doua dupa ce oprim cateva linguri pentru ornat , si intindem o parte peste foaia de blat . Deasupra punem foaia de cocos, siropul cu menta , crema ramasa si acoperim cu foaia de cacao si insiropam cu siropul ramas. Deasupra intindem glazura firbinte pe care o lasam sa curga bine pe margini. Facem decor din putina crema , sau cum am procedat eu din cateva fructe tavalite prin tort jelee pentru a se pastra proaspete .

Ingrediente

BLAT SIMPLU :
6 oua , 7 linguri zahar, 5 linguri faina , 2 linguri cacao COSELI, un praf de sare
BLAT DE COCOS :
5 albuse , un praf de sare, 7 linguri zahar, 100 g fulgi de cocos, 2 linguri faina 
CREMA :
5 galbenuse , 200 g zahar , 2 linguri nes , 80 ml apa, 500 g mascarpone 
SIROP  PT BLAT SIMPLU :
400 ml apa , 2 linguri zahar , 1 lingura esenta de rom COSELI
SIROP PT BLAT COCOS :
200 ml apa , 2 linguri zahar, 1 lingurita esenta menta COSELI 
GLAZURA :
200 g ciocolata cu menta , 100 g frisca 

Produse folosite in aceasta reteta

5,67 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

2,05 Lei
(TVA inclus)

Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...

2,25 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...