Prajitura cu foi - de la Elisabeta
Instructiuni
Pentru blatul din foi:
Ouăle, faina și apa se mixează la viteza mica și apoi mai mare pentru a se îngroșa. Compoziția se împarte în 3, se pune prima parte într-o tava tapetata cu hârtie de copt și se coace în partea din mijloc a cuptorului și se procedează la fel pentru celelalte foi.
Crema:
Se prepara crema pentru prăjituri cu aroma de vanilie apoi după răcire se amesteca cu brânză mascarpone și crema obținută se pune între foi. Se unge și foaia de deasupra cu un strat de crema și se pudrează cu zahar pudra cu aroma de vanilie iar apoi se ornează cu cacao.
Sugestii:
In crema se poate adăuga și esenta de rom (eu o voi folosi).
Se folosește o forma dreptunghiulara.
Timp de coacere la foi e de 10 min, preîncălzit la 180 grade C.
Ingrediente
Pentru foi:
1 pachet foi (blat)
5 oua
30 ml apa
1 esenta rom
500 gr faina
Pentru crema:
500 gr brânză
mascarpone
1 pachet crema de prăjituri vanilie
250 ml lapte
30 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Pentru decor:
Zahar pudra