Prajitura cu blat de cacao si crema de fructe de padure - de la Emanuela

Promo

Instructiuni

Preparare:
Blat:
Punem zaharul, cacaoua, apa si uleiul la foc mic. Lasam ingredientele sa fiarba, iar mai apoi le lasam sa se raceasca complet.
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra. Adaugam galbenusurile si amestecam cu o spatula.
Turnam compozitia obtinuta anterior pe foc peste albusuri, iar mai apoi adaugam faina si praful de copt.
Punem aluatul intr-o tava de 25x35 cm si il dam la cuptor pentru 40-45 min la 180 grade.

Crema de fructe de padure:
Gelatina o punem la hidratat in 120ml apa.
Punem fructele la fiert cu zaharul si zeama de lamaie si le lasam ~5 minute. Le luam de pe foc si le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit le pasam cu un mixer vertical, iar mai apoi le dam prin sita pentru a inlatura semintele.
Punem gelatina la incalzit (sa nu fiarba) si o turnam peste piureul de fructe si dam la frigider ~20 minute.
Batem frisca lichida pana cand se intareste, iar mai apoi o amestecam cu piureul de fructe si mai dam crema la frigider pentru o ora.

Glazura de ciocolata:
Punem smantana intr-o craticioara la fiert, iar peste, adaugam ciocolata si amestecam continuu pana cand se topeste.

Asamblare:
Taiem blatul in doua, iar mai apoi insiropam prima parte cu ce dorim. Adaugam jumatate din crema, o intindem, iar peste adaugam si cealalta parte, pe care la fel o insiropam si adaugam restul de crema. Dupa acest proces dam prajitura la frigider, iar dupa o ora turnam si glazura peste.
Putem servi prajitura dupa ~5 ore sau cel mai bine dupa ce a stat peste noapte la frigider

Ingrediente

Blat:
1 cana zahar
3 linguri cacao Coseli
3/4 cana ulei
1/2 cana apa
1 1/2 cana faina
5 oua
1 lingurita praf de copt Coseli
1/2 cana zahar pudra Coseli

Crema de fructe de padure:
400 ml frisca smantana pentru frisca
750g fructe de padure
1 lingura zeama de lamaie
5 linguri de zahar
20g gelatina

Glazura:
125g smantana pentru frisca
125g ciocolata

Insiropat:
rom/visinata/lichior

Produse folosite in aceasta reteta

5,67 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

0,29 Lei
(TVA inclus)

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...

2,39 Lei
(TVA inclus)

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...