Prajitură cu fructe - de la Lubita
Instructiuni
Mod de preparare:
Se bat albușurile cu sare și o jumătate din cantitatea de zahăr până se creează o spumă tare, apoi se lasă deoparte. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr iar dupa ce a rezultat o cremă albicioasă iar gălbenușurile și-au dublat volumul, se adaugă uleiul câte o lingură mixând energic până se înglobează în cremă, apoi aromele, iar la final se amestecă cu câte o lingură de albuș, amestecând ușor cu o spatulă.
După omogenizare se adaugă făina cernută cu praful de copt, puțin câte puțin și tot la fel, amestecând ușor cu o spatulă.
Se răstoarnă în tavă, unde am pus o hârtie de copt, se pun deasupra afinele din belșug, se presează puțin cu o furculiță să intre în aluat apoi la cuptor va sta circa 30 min la 180 de grade, depinde de cuptor.
După ce s-a copt, se lasă la răcit, se taie și se așează pe platou, se pudrează cu zahăr pudră apoi se pot servi.
Ingrediente
5 ouă
250g făină
250g zahăr
un vârf de linguriță cu sare
400g afine
6 linguri ulei
esență de vanilie
esență de lămâie
1 praf de copt