Prăjitura cu cireșe și fulgi de cocos - de la Emilia Ionela

Promo

Instructiuni

Mod de preparare:

Blat de cacao: 

 - Separăm ouăle. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul. Când obținem o spumă fermă,  ne oprim din mixat. Gălbenușurile se freacă cu aromele și uleiul și se adaugă peste spuma de albusuri. Se adaugă și făina cu cacaua și se amestecă ușor cu o spatulă. 

Se coace o singură foaie care după coacere se taie in două sau se împarte aluatul in 2 părți egale și se coc pe rând la 180 C circa 20 minute. 

Blat de vanilie cu cocos: 

 - Ouăle se bat spumă cu zahărul, un praf de sare. Se adaugă uleiul, aromele, făina, fulgii de cocos și se amestecă cu o spatulă. Se coace la 180 C circa 20 minute.

Crema cu ciocolată: 

 - Se mixeaza frișca, se încorporează cu o spatulă crema de ciocolată și se adaugă cireșele. 

Crema de frișcă:

 - Mixăm crema de brânză cu zahărul pudră.  Adăugăm frișca și mixăm până când obținem o cremă pufoasă.  Adăugăm cireșele și amestecăm.  

-  Aproximativ 300 grame de cireșe, 150 gr zahăr,  50 ml apă, esență de vanilie și esență de fructe de pădure pentru extra aromă. 

- Cireșele fără os se pun pe foc împreună cu zahărul, apa și esențele și se fierb circa 3-4 minute până când se leagă sosul. 

Cireșele se împart în 2 părți egale și se adaugă în cele două creme, iar sosul se păstrează, se adaugă jumătate de plic de gelatină hidratată și se folosește pentru a glazura prajitura.  

-Se montează și se dă la rece cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Ingrediente

Blat de cacao: 

 - 6 ouă, 8 linguri de zahăr,  4 linguri de ulei, esență de rom, zahăr vanilat, 8 linguri de făină,  1 lingură de cacao

Blat de vanilie cu cocos: 

 - 3 ouă, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, esență de vanilie,  zahăr vanilat, fulgi de cocos,  6 linguri de făină.

Crema cu ciocolată: 

 - 200  ml frișcă/ smântână pentru frișcă , 200 gr cremă de ciocolată, bucăți de cireșe 

Crema de frișcă:

 - 200 ml frișcă,  150 gr cremă de brânză, 100 gr. zahăr pudră, bucăți de cireșe.

Produse folosite in aceasta reteta

5,67 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

2,05 Lei
(TVA inclus)

Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...

2,05 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

1,86 Lei
(TVA inclus)

Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...