Prăjitura "Amaretto" - de la Emilia Ionela

Promo

Instructiuni

Mod de preparare:
Avem nevoie, de asemenea, de cireșe amare sau vișine, esență de migdale, câteva linguri de zahăr și esență de rom. Pentru a da un plus de savoare se poate adăuga și lichior Amaretto (opțional) . 
Foi: Ouăle se separă. Albusurile se bat spumă cu sarea si zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu aromele și uleiul. Când albusurile sunt bătute suficient se încorporează gălbenușurile, făina și cacaua cu o spatulă. Compoziția se împarte în 3 părți egale și se coc la 180 C , circa 20-25 minute. 
Crema: gălbenușurile, aromele, zahărul și amidonul se amestecă, peste ele se adaugă laptele și se pun la foc. Se fierbe până când se îngroașă. Se lasă la răcit complet. După ce crema este răcită complet se toarnă frișca și se mixează  până ce devine o cremă pufoasă, lejeră! 
Cireșele amare sau vișinele se lasă cu câteva linguri de zahăr, 15 ml esență de migdale și câteva picături de esență de rom, într-un castron pentru a-și lăsa siropul. Ulterior, se pun pe foc până când siropul s-a legat și a "îmbrăcat " vișinele. 
Montare: se pune o foaie , opțional se insiropează cu un sirop simplu (apă, zahăr vanilinat și esență de rom), se pune jumătate din cremă și câteva cireșe/vișine cu sos, pe alocuri, peste cremă, se pune a doua foaie, restul de cremă și cireșe/vișine și ultima foaie. 
Pentru glazură topim o ciocolată cu un conținut ridicat de cacao cu smântână pentru frișcă care se toarnă peste prăjitură!   
Se dă la rece pentru cel puțin 4 ore. 

 

Ingrediente

Foi:
8 ouă 
10 lg zahăr
4 lg ulei
un praf de sare 
25 gr cacao
10 lg făină
esență de rom
zahăr vanilinat
Cremă
5 gălbenușuri
500 ml lapte
esență de vanilie
2 lg de amidon
5 lg zahăr
200 ml frișcă. 

Produse folosite in aceasta reteta

6,64 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

2,52 Lei
(TVA inclus)

Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...

2,54 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

2,56 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...