Pasca cu branza si ciocolata
Instructiuni
1 Aluat: Amestecati intr-un bol drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Turnati un pahar cu lapte si adaugati 2 linguri de faina, amestecand usor. Acoperiti cu un prosopel curat si lasati sa creasca 30 minute.
2 Cerneti faina si puneti-o intr-un bol mare si cald. Incalziti uleiul, atat cat poate suporta dosul palmei. Dupa ce au trecut cele 30 de minute turnati maiaua peste faina, restul de lapte, zaharul, galbenusurile si praful de sare.
3 Incepeti sa framantati aluatul ca la cozonac. Aluatul va fi moale si lipicios. Turnati incet uleiul, cate putin, pe margine, incercand sa il incorporati. Framantati macar jumatate de ora, pana ce aluatul este lipicios, dar se desprinde de maini si de marginile bolului si incepe sa faca basici. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald macar 30 de minute.
4 Umplutura: Ciocolata, rupta bucati, o puneti pe foc, impreuna cu laptele. Cand s-a topit, adaugati amidonul si amestecati pana se ingroasa. Lasati la racit dupa care incorporati in compozitia formata din branza si celelalte ingrediente. Turnati in fir subtire si amestecati constant.
5 Din aluat luati o bucata si tapetati cu el fundul tavii. O alta bucatica de aluat faceti un snur de jur imprejurul tavii. Turnati compozitia, nivelati si dati la cuptor pana se coace. Cuptorul, incalzit inainte, la 175 grade.
6 Coaceti cam 45-50 minute sau pana este coapta si ciocolata inchegata. Scoateti pasca si lasati la racit. Taiati triunghiuri si consumati alaturi de o ciocolata calda.
Pofta buna!
Ingrediente
Pentru aluat:
500 gr faina
400 ml lapte caldut
3/4 pahar zahar
200 ml ulei
2 galbenusuri
25 gr drojdie
putina sare
esenta de rom
Pentru umplutura:
500 gr branza de vaci
1/2 pahar zahar sau dupa gust
o lingura gris
un praf de sare
1 ou +2 albusuri
50 gr stafide
2 linguri smantana
1/2 lingurita scortisoara
1/2 esenta de rom
1/2 esenta de vanilie
150 gr ciocolata
50 ml lapte
1 lingurita mare de amidon alimentar
* tava 28 cm