Pancakes
Instructiuni
1 Intr-un castron mai mare, se pun laptele, zaharul tos, esenta, ouale, un praf de sare, margarina si se mixeaza totul pana la omogenizare. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, se adauga in compozitia deja preparata si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.
2 Pentru coacere se foloseste o tigaie bine incinsa, fara ulei. Se toarna cate un polonic de compozitie si se toarna in mijlocul tigaii.
3 Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie. Se lasa clatita la prajit pe o parte pana ce se rumeneste. Se poate cunoaste momentul in care va tebui intoarsa pe cealalta parte deoarece incep sa apara la suprafata bulbuci. Atentie, se prajesc foarte repede, iar focul trebuie sa fie incet.
Pofta buna!
Ingrediente
450g faina
2 pliculete praf de copt
Un praf de sare
3 oua
6 linguri cu varf zahar tos
450 ml lapte
3 lingurite margarina sau unt
esenta de mar cu scortisoara
Pentru ornat:
Dulceata de zmeura
frisca
*acest desert se poate servi cu orice alt gem, ciocolata, topping Coseli