Galletta cu umplutura de fructe - de la Camelia
Instructiuni
Prunele se spala se curata de samburi si se taie felii mari, se amesteca impreuna cu indulcitorul, esenta si amidonul si rezervam pana le asezam pe foaie.
Aluatul se framanta din toate ingredientele si se lasa la rece jumatate de ora. Din acesta formam un cerc mare pe o foaie de copt. Asezam in interior umplutura stoarsa de zeama pe care o lasa, aducem marginile frumos peste umplutura si ungem tarta cu ou batut.
Punem tarta pe fundul unei tavi, cu tot cu hartia de copt si coacem la 190 grade.
Aceasta tarta este un desert delicios, usor si rapid de facut.
Ingrediente
Aluat tarta:
*150 grame unt gras
*1 ou, un praf de sare
*esenta vanilie
*40 grame indulcitor
*300 grame faina
Umplutura:
*aproximativ 600 g fructe de sezon
*2 linguri amidon
*1 lingura esenta rom
*2 linguri indulcitor