Galette cu pere și caramel - de la Georgiana

Promo

Instructiuni

Mod de preparare 

Aluat

În bolul mixerului punem faina, sarea, zahărul și untul cubulețe. Amestecăm în reprize scurte. Când aluatul are textură nisipului, adăugăm apa lingură cu lingură și frământăm formând un aluat. Punem aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute. 

Umplutură 

Curățăm perele de coajă și le tăiem cubulețe. Amestecam amidonul, zahărul, sarea și vanilia și le adăugăm peste pere. 

Montaj

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem în formă de cerc direct pe hârtia de copt. Adăugăm perele în mijloc și ridicam marginile aluatului peste ele. Ungem marginile cu o lingură de lapte și presărăm zahăr. 

Se coace în cuptorul preîncălzit pana devine aurie. 

 Pentru caramel

Într-o cratiță topim zahărul. Adăugăm untul și îl lăsăm să se topească. Punem smântâna lichidă și amestecam ușor. La final adăugăm sarea. 

Ingrediente

Aluat 

- 160 gr. făină 

- 90 gr. unt 

- un praf de sare 

- 1/2 lg zahăr 

- 4 lg apă 

Umplutură 

- 4 pere

- o lg amidon 

- 50 gr zahăr 

- un praf de sare 

- vanilie 

Caramel 

- 100 gr zahăr 

- 50 gr unt 

- 100 ml smântână 

- sare

În plus 

- o lingură de lapte 

- o lingură de zahăr 

Produse folosite in aceasta reteta

5,51 Lei
(TVA inclus)

Esentele de copt reprezinta o varianta moderna cu aplicatii foarte largi ...

2,89 Lei
(TVA inclus)

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...