Galette cu pere și caramel - de la Georgiana
Instructiuni
Mod de preparare
Aluat
În bolul mixerului punem faina, sarea, zahărul și untul cubulețe. Amestecăm în reprize scurte. Când aluatul are textură nisipului, adăugăm apa lingură cu lingură și frământăm formând un aluat. Punem aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Umplutură
Curățăm perele de coajă și le tăiem cubulețe. Amestecam amidonul, zahărul, sarea și vanilia și le adăugăm peste pere.
Montaj
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem în formă de cerc direct pe hârtia de copt. Adăugăm perele în mijloc și ridicam marginile aluatului peste ele. Ungem marginile cu o lingură de lapte și presărăm zahăr.
Se coace în cuptorul preîncălzit pana devine aurie.
Pentru caramel
Într-o cratiță topim zahărul. Adăugăm untul și îl lăsăm să se topească. Punem smântâna lichidă și amestecam ușor. La final adăugăm sarea.
Ingrediente
Aluat
- 160 gr. făină
- 90 gr. unt
- un praf de sare
- 1/2 lg zahăr
- 4 lg apă
Umplutură
- 4 pere
- o lg amidon
- 50 gr zahăr
- un praf de sare
- vanilie
Caramel
- 100 gr zahăr
- 50 gr unt
- 100 ml smântână
- sare
În plus
- o lingură de lapte
- o lingură de zahăr