Cremă de zahăr ars - de la Madalina

Promo

Instructiuni

Într-o oală medie emailată punem 9 linguri de zahăr la topit. Încercăm să ungem pereții oalei până sus iar apoi lăsăm la răcit.

Mixăm 5 ouă cu 5 linguri zahăr pudră și 4 pliculețe zahăr vanilat până când se topește zahărul.

Peste această compoziție se adaugă 1 l de lapte care a fost fiert si răcit, de preferat este să aibă procentul de grăsime mare.

Punem compoziția în oală.

Celelalte 5 ouă le separăm și mixăm albușurile cu 5 linguri de zahăr pudră și esența de vanilie. Adăugăm pe urmă gălbenușurile, praful de copt și cele 5 linguri de faină, amestecând ușor cu o spatulă.

Adăugăm și această compoziție în oală și punem la cuptorul preîncălzit pentru 45-60 de minute.

Se lasă în oală la racit. Când tortul este complet rece, mixăm smântâna pentru frișcă și pun deasupra. Tortul se păstrează la frigider.

Ingrediente

1l lapte

10 oua

9 linguri zahăr

10 linguri zahăr pudră vanilinat

5 linguri făină

1 plic praf de copt

4 pliculețe zahăr vanilinat

esență de vanilie/ super esență vanilie

400 ml smântână frișcă - pentru decor

Produse folosite in aceasta reteta

2,05 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

4,80 Lei
(TVA inclus)

Superesentele au concetratie mare astfel incat dozajul este diferit de cel al ...

0,29 Lei
(TVA inclus)

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...

1,86 Lei
(TVA inclus)

Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...