Cornulețe evreiești Rugelach - de la Elena

Promo

Instructiuni

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu zahărul și praful de sare. Untul se feliază și se adaugă peste făina după care, cu ajutorul degetelor, frecăm până obținem o compoziție fărămicioasă (ca firmiturile de pâine).

Se adaugă deasupra crema de brânză și smântâna (iaurt) după care se frământă bine astfel încât să obținem un aluat omogen.

Se scoate aluatul din vas, se așează pe blatul de lucru înfăinat și se mai frământă 1 minut. Aluatul va fi lipicios dacă îl frământăm mai mult. Se împarte în 4 bucăți după care se întinde în 4 foi dreptunghiulare.

Fiecare foaie se îmbracă în folie alimentaă și se pune la frigider pentru o oră sau două.

Între timp se prepară crema: Stafidele se acoperă cu apă, se adaugă peste ele zahărul, vanilia și scorțișoara și se pun la fiert. Le fierbem până scade toată apa și stafidele devin caramelizate. În cazul în care a mai rămas puțin lichid, se scurge.

Punem stafidele fierte în vas separat și lăsăm să se răcorească. Adăugăm deasupra lor nucile pisate grosier și cu un blender plonjor transformăm totul în pastă (pe cât este posibil). Se lasă la răcit.

Se scoate tot câte o foaie de aluat din frigider și se unge cu 1/4 cremă de stafide, se rulează și se împăturesc înapoi în folia alimentară. Se pune la frigider și se scoate a doua foaie după care procedăm la fel ca prima porție de aluat. Când am terminat de umplut toate cele patru foi le lăsăm încă o oră la frigider. Se scot pe rând tot câte un rulou, se feliaza la 1, 5 cm și se așează pe o tava de copt cu lipitura dedesubt.

Ouăle se sparg, se bat bine, se amestecă cu 1-2 linguri de apă și ungem prăjiturelele. Deasupra presărăm zahărul brun și le introducem la cuptorul preîncâlzit la foc mare (375 f sau 190 c).

Când sunt aurii spre brun se îndepărtează din cuptor, se pun pe un grătar să se răcească, se pudrează cu zahăr vanilat și se servesc reci.

Ingrediente

Aluat

  • 285 gr + 1 lingură făină și ceva în plus pentru blatul de lucru
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță de praf de sare
  • 225gr de unt
  • 8 linguri cremă de brânză (225 gr)
  • 2 linguri de smântână sau iaurt grecesc
  • 2 ouă pentru uns
  • zahăr brun (firicele nelipicioase) pentru decor

Umplutură

  • 3/4 cană stafide (o cană de 250 ml plină pe 3/4 cu fructe) apă cât să acopere stafidele
  • 4 linguri de zahăr (brun ar fi ideal) vanilie după gust
  • 1 cană de nuci (o cană de 250 ml plină cu nuci pisate)
  • 1/2 cană gem de caise (de casă)
  • 1/2 linguriță de scorțișoară

Produse folosite in aceasta reteta

2,05 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...