Cornulețe cu magiun - de la Maria

Promo

Instructiuni

Preparare:

Se amestecă apa călduță cu drojdia și cu zahărul. Se lasă pentru 5 minute până se formează o spumă deasupra. Într-un bol se amestecă făina cu compoziția enumerată mai sus, untul, untura, smântâna, gălbenușurile, zahărul vanilinat, praful de sare și zahărul. Se lasă la dospit în bolul acoperit pentru aproximativ 30 min.  Se formează cornulețele și se adaugă magiunul și nucile, după preferințe. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 12 min. Cât timp sunt călduțe, se dau prin zahăr pudră. 

Ingrediente

-500 gr. făină

-100 gr. unt rece

-100 gr. untură de porc

-3 gălbenușuri

-100 gr. smântână

-40 ml. apă rece

-10 gr. drojdie uscată

-1 praf de sare

-1 lingură zahăr tos

-1 plic zahăr vanilinat

-magiun

-nucă (opțional)

-zahăr pudră pentru decor

Produse folosite in aceasta reteta

2,02 Lei
(TVA inclus)

Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...

2,89 Lei
(TVA inclus)

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...