Cornulețe cu magiun - de la Maria
Instructiuni
Preparare:
Se amestecă apa călduță cu drojdia și cu zahărul. Se lasă pentru 5 minute până se formează o spumă deasupra. Într-un bol se amestecă făina cu compoziția enumerată mai sus, untul, untura, smântâna, gălbenușurile, zahărul vanilinat, praful de sare și zahărul. Se lasă la dospit în bolul acoperit pentru aproximativ 30 min. Se formează cornulețele și se adaugă magiunul și nucile, după preferințe. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 12 min. Cât timp sunt călduțe, se dau prin zahăr pudră.
Ingrediente
-500 gr. făină
-100 gr. unt rece
-100 gr. untură de porc
-3 gălbenușuri
-100 gr. smântână
-40 ml. apă rece
-10 gr. drojdie uscată
-1 praf de sare
-1 lingură zahăr tos
-1 plic zahăr vanilinat
-magiun
-nucă (opțional)
-zahăr pudră pentru decor