Budinca cu aroma de capsuni si merisoare
Instructiuni
1 Puneti intr-o craticioara, pe foc, merisoarele, zaharul si apa. Fierbeti pana se formeaza un sos. Cand s-a ingrosat lasati la racit. Puneti gelatina la hidratat in 50 ml apa. Cand a devenit spongioasa o puneti pe baie de aburi sa se dizolve. Adaugati apoi gelatina dizolvata in sosul de merisoare. Lasati pana se raceste complet.
2 Amestecati un plic de budinca cu aroma de capsuni cu 4 linguri zahar si 10 linguri lapte. Intr-o craticioara puneti restul de lapte la incalzit. Turnati compozitia de budinca in laptele cald si amestecati pe foc pana se ingroasa. Turnati compozitia in forme de silicon si lasati la racit complet.
3 Desfaceti forma de silicon pe farfuria de servit, prin rasturnare. Turnati deasupra fiecareia cateva linguri de sos de merisoare. Consumati alaturi de sos de ciocolata si optional de cateva lingurite de inghetata.
Pofta buna!
Ingrediente
pentru 8 forme de panacotta
500 ml lapte
4 linguri zahar
1 plic de budinca cu aroma de capsuni
200 gr merisoare
1 plic gelatina
2 linguri zahar
100 ml apa
Sos de ciocolata
Produse folosite in aceasta reteta
0,76 Lei
(TVA inclus)
Praful de budinca Buddy este amicul de baza al copiilor si al tuturor celor c ...