Brioșe cu vișine - de la Maria
Instructiuni
Preparare:
Se amestecă făina, ouăle și zahărul, după care se topește untul și se adaugă treptat în compoziție. Se adaugă laptele și praful de copt stins cu zeama de la o jumătate de lămâie, zahărul vanilinat, praful de sare și esența de vanilie. Se mixează până se omogenizează compoziția, după care vișinele se scurg cu ajutorul unei site. Se încorporează vișinele pudrate cu o linguriță de făină sau amidon (opțional) în aluat cu ajutorul unei linguri, ca să nu se descompună fructele. Se pune compoziția în forme și se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 min. Se pot orna cu zahăr pudră pentru aspect.
Ingrediente
-350 gr. făină
-6 ouă
-250 gr. zahăr
-150 gr. unt moale
-120 ml. lapte
-1 praf de copt
-1 lămâie
-2 plicuri zahăr vanilinat
-1 praf de sare
-1 esență de vanilie (opțional)
-vișine conservate (fără sâmburi)