Brioşe cu nuci, cafea și rom - de la Ancutsa Cuisine

Promo

Instructiuni

Timp de coacere: aprox 15 min / tavă
Timp de pregătire: 1 h
Porţii: 12
Mod de preparare:
Pentru brioşe: 
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând de aici cu o spatulă, ușor, pentru a nu desumfla compoziția. 
Torni din compoziție într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe, având grijă să nu le umpli până sus. 
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii. 
Lași la răcit, abia apoi îndepărtezi hârtiuțele de la brioșe.
Pentru umplutură: 
Amesteci, într-un ibric, pe foc mic ciocolata ruptă bucățele cu untul, cafeaua, subțiind cu lapte după gust, pentru a obține o glazură nici prea densă, nici prea lichidă. Fierbi până se îngroașă ușor, făcând focul mic, pentru că amestecul se umflă când începe să fiarbă. După ce se răcește, se mai îngroașă, fiind numai bună de savurat când tai brioșa.
Pentru cele două creme: 
Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, încorporezi crema mascarpone și un căpăcel de esență de rom. Împarți crema în două: jumătate rămâne albă. Cealaltă jumătate o amesteci cu pudră de cacao și mai adaugi un căpăcel de esență de rom, pentru un gust mai intens.
Montare: 
Scobești brioșele de miez, umpli cu glazura de ciocolată, le pui căpăcelele cu grijă, le ornezi cu cremele, astfel încât să capete un efect de înghețată. 

Ingrediente

Pentru brioșe:
3 ouă L,
2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie Coseli,
un praf de sare,
2 linguri făină albă,
4 linguri nucă rumenită și măcinată,
6 g (1 linguriță) praf de copt Coseli
Pentru umplutură: 
100 g cuvertură de ciocolată neagră,
1 linguriță cafea solubilă,
60 ml lapte (sau după gust),
30 g unt
Pentru cele două creme cu rom:
250 g cremă mascarpone,
130 ml frișcă lichidă,
2 căpăcele (1 linguriță) esență de rom Coseli,
2 lingurițe cacao Coseli,
Decor
Struguri rozé, după gust,
Struguri albi, după gust,
coacăze, după gust,
mieji de nucă rumeniți,
3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie Coseli,
35 g unt

Produse folosite in aceasta reteta

5,67 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

2,05 Lei
(TVA inclus)

Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...

0,29 Lei
(TVA inclus)

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...