Brioșe cu glazură de ciocolată - de la Roxana

Promo

Instructiuni

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă laptele până se omogenizează toată compoziția.  Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până nu mai rămân cocoloașe, apoi adăugăm cacao pentru a le da o culoare maronie. Apoi punem uleiul, sucul de lămâie, coaja rasă a unei lămâi și esență de vanilie.  

Compoziția se pune în formele speciale pentru brioșe și se lasă la copt circa 20-25 de minute la o temperatură de circa 150 de grade. Cuptorul se preîncălzește înainte cu 5 minute de a se introduce în cuptor tava cu brioșe.  

După ce se coc, le scoatem din cuptor și din forme și le lăsăm la răcit.  

Glazura de ciocolată o putem achiziționa direct în această formă sau o putem face acasă amestecând ciocolată amăruie cu 3-4 linguri de lapte, la foc mic. 

Băgăm brioșele în glazura de ciocolată și le decoram. Putem pune zahăr pudră și câteva bomboane sau inimioare și cerculețe de zahăr. 

Ingrediente

2 ouă 

200 g zahăr  

1 plic zahăr vanilinat 

100 ml lapte

300 g făină  

1 plic praf de copt 

cacao, 100 ml ulei

60 ml suc lămâie

coajă rasă de la o lămâie

esența de vanilie

zahăr pudră

glazura de ciocolată 

bomboane pentru decorat

Produse folosite in aceasta reteta

6,64 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

2,54 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

0,52 Lei
(TVA inclus)

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...

2,02 Lei
(TVA inclus)

Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...