Brioșe cu glazură de ciocolată - de la Roxana
Instructiuni
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă laptele până se omogenizează toată compoziția. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până nu mai rămân cocoloașe, apoi adăugăm cacao pentru a le da o culoare maronie. Apoi punem uleiul, sucul de lămâie, coaja rasă a unei lămâi și esență de vanilie.
Compoziția se pune în formele speciale pentru brioșe și se lasă la copt circa 20-25 de minute la o temperatură de circa 150 de grade. Cuptorul se preîncălzește înainte cu 5 minute de a se introduce în cuptor tava cu brioșe.
După ce se coc, le scoatem din cuptor și din forme și le lăsăm la răcit.
Glazura de ciocolată o putem achiziționa direct în această formă sau o putem face acasă amestecând ciocolată amăruie cu 3-4 linguri de lapte, la foc mic.
Băgăm brioșele în glazura de ciocolată și le decoram. Putem pune zahăr pudră și câteva bomboane sau inimioare și cerculețe de zahăr.
Ingrediente
2 ouă
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
100 ml lapte
300 g făină
1 plic praf de copt
cacao, 100 ml ulei
60 ml suc lămâie
coajă rasă de la o lămâie
esența de vanilie
zahăr pudră
glazura de ciocolată
bomboane pentru decorat
Produse folosite in aceasta reteta
6,64 Lei
(TVA inclus)
Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...
2,54 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...
0,52 Lei
(TVA inclus)
Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...
2,02 Lei
(TVA inclus)
Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...