Prajitura cu fructe de padure
Instructiuni
1 Se pun fructele de padure intr-o sita si se presara deasupra 5-6 linguri de zahar. Amestecul se da la rece pentru 2-3 ore. Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu 2-3 linguri de zahar; treptat se adauga cate 1 galbenus si cate 3-4 linguri de zahar. Se adauga esenta de fructe de padure si un praf de sare, apoi laptele si praful de copt amestecat cu faina
2 Albusurile se bat spuma separat si se amesteca in compozitie. Se rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, sau care a fost pregatita in prealabil cu hartie de copt.
3 Se coace la foc iute (in cuptorul bine incins inainte) circa 10-15 minute, apoi se pun peste coptura fructele de padure. Tava se da din nou la cuptor pentru inca 35-40 de minute. Cand este gata, peste prajitura se poate adauga zahar pudra.
Pofta buna!
Ingrediente
100 g unt
200 g zahar pudra
250 g faina
3 oua
150 ml lapte
1/2 plic praf de copt
esenta fructe de padure
circa 800 g fructe de padure
5-6 linguri de zahar (pentru fructe)