Melcisori cu nuca
Instructiuni
1 Amestecati ingredientele pentru aluat si framantati usor 15 minute, dupa care lasati la dospit jumatate de ora, la loc cladut.
2 Intindeti pe masa cu sucitorul o foaie de cam 0,5 cm grosime. Apoi ungeti cu unt topit, in care ati adaugat esentele, si presarati pe intreaga suprafata nuca amestecata cu zahar si cacao. Presarati si scotisoara. Rulati pe lungime, foarte strans. Formati un rulou din care taiati bucati de 4 cm, cu ata. Puneti bucatile intr-o tava in care ati pus o hartie de copt. Lasati putin la crescut in tava, la loc cald, cam 15-20 minute.
3 Incorporati un galbenus in doua linguri de lapte si ungeti fiecare rulou pe intreaga suprafata. Apoi dati la copt in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.
4 Consumati-i calduti alaturi de o cana de lapte.
Pofta buna!
Ingrediente
Pentru aluat:
2 oua
10 gr drojdie
60 gr unt topit
200 ml lapte caldut
100 gr zahăr
1/2 linguriţă sare
esenta de portocala
550 gr făină
Pentru umplutura:
250 gr miez de nuca macinat
150 gr zahar
2 linguri scortisoara
3 linguri cacao
100 gr unt topit
esenta de cafea
esenta de migdale
Pentru uns:
1 galbenus
3 linguri lapte
Produse folosite in aceasta reteta
2,56 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...
3,30 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...
2,56 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...