Desert Trio Chocolate (Opțional sos de fructe de pădure) - de la Emyly

Promo

Instructiuni

Mod de preparare:  

- Într-o cratiță / oală mai mică punem laptele cu aromele de vanilie și o punem la foc mic. 

IMPORTANT: cratița trebuie cântărită înainte de a pune laptele în ea ! 

- Gălbenușurile le frecăm cu zahărul. 

- Într-un bol punem gelatina la hidratat. 

- Cele 3 feluri de ciocolată le rupem bucăți și le punem în 3 boluri încăpătoare .

- Când laptele este cald temperăm gălbenușurile ( punem din laptele cald peste gălbenușuri pentru a le aduce la aceeași temperatură ) apoi turnăm în cratiță și lăsăm la foc mic amestecând continuu.  Când ajunge să "se lege", "să îmbrace " spatula îl luăm de pe foc ( trebuie să ajungă la o temperatură de 81-82 C ). Atenție mare , dacă îl lăsați prea mult "se brânzește" și nu se mai poate repara. 

- Gelatina hidratată o punem în cratiță și amestecăm bine până când este dizolvată complet. 

- Sosul obținut se cântărește (se scade greutatea inițială a cratiței ), se împarte în 3 părți egale și se toarnă în cele 3 boluri peste ciocolată.  Dacă cântarul are funcția "TARA" va fi mult mai ușor. 

- Sosul fierbinte va topi ciocolata, dar trebuie amestecat bine pentru a nu rămâne bucățele netopite. 

- Într-un bol mare pe care îl cântărim inițial, batem frișca, apoi o cântărim scăzând greutatea bolului, o împărțim în 3 părți egale pe care le vom pune în bolurile  cu  ciocolata. 

- Amestecăm ușor (de sus în jos ) pentru a nu scoate tot aerul din frișcă. 

- Pregătim formele în care urmează să facem desertul ( forme de silicon, tavă, pahare ), facem semne pe exterior pentru a fi egale cele 3 straturi de mousse și începem cu primul strat  ( cel de ciocolată amăruie sau cel de ciocolată albă dacă răsturnați desertul după ce îl scoateți din formă ). 

- După fiecare strat pe care îl puneți în forme trebuie lăsat la rece până se întărește pentru a nu se amesteca mousse-urile. ( la frigider circa 30 de minute , iar la congelator circa 15 - 20 minute ). 

- Când ați pus și ultimul strat desertul trebuie lăsat la rece cât mai mult timp ( 4 ore sau peste noapte ) pentru a se întări suficient încât să îl scoateți din formă fără probleme. 

Aceste cantități sunt suficiente pentru 8-10 forme micuțe de silicon sau pentru o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm.  

 Se poate servii și la pahar.

Sosul de fructe:

Într-o cratiță punem toate ingredientele și le lăsăm pe foc până când începe să fiarbă  amestecând din când în când.  

Se oprește focul, se pasează fructele cu ustensila pentru piure sau cu un mixer vertical, piureul obținut se trece printr-o sită pentru a elimina toate semințele de la fructe și se lasă la răcit pentru a putea fi folosit.

P.S: cu acest desert am participat la preselecțiile "Chefi la Cuțite ".

Ingrediente

Pentru Desert:

- 2 gălbenușuri 

- 250 ml lapte

- arome de vanilie ( la alegere : zahăr vanilinat,  esență de vanilie , păstaie de vanilie ) 

- 60 gr zahăr 

- 15 gr gelatină 

- 100 gr ciocolată amăruie 

- 100 gr ciocolată cu lapte 

- 100 gr ciocolată albă 

- 250 ml frișcă lichidă / smântână pentru frișcă  

Pentru sosul de fructe:

- 200 gr fructe de pădure 

- 100 gr zahăr 

- arome de vanilie (esență și zahăr vanilinat)

- puțină apă 

Produse folosite in aceasta reteta

2,54 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

2,02 Lei
(TVA inclus)

Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...